عصبانیت در محل کار می تواند مخرب شخصیت اجتماعی انسان باشد.
 
چکیده: بعضی اوقات انسان ها در محیط کاری خود به دلایل مختلف خشمگین و عصبانی می شوند که این عصبانیت هم برای سلامتی خودشان ضرر دارد و هم برای سازمان ها خطرناک است. برای آشنایی بیشتر با راه های کنترل خشم در محیط کاری به مطلب زیر توجه کنید.
 
تعداد کلمات 475 / تخمین زمان مطالعه 2 دقیقه
 

راه های کنترل خشم در محل کار

نتایج یک تحقیق دانشگاهی نشان می دهد از هر 4 کارمند، یک کارمند در محیط کار خود بنا به دلایل مختلف عصبانی است و در بیشتر اوقات این عصبانیت را کتمان می کند.خشم ناشی از کار یا محیط کار نه تنها برای سازمان ها خطر ناک است بلکه می تواند سلامت افراد را با بیماریهایی نظیر فشار خون بالا، سر درد و حتی ناراحتی های قلبی و عروقی به خطر اندازد. به عنوان مثال، باعث از دست دادن کارشان یا به هم خوردن روابطشان با دیگران شود. به گفته روانشناسان عدم مهار خشم و عصبانیت فردی در محیط کار در دراز مدت فرد را به لحاظ روحی فرسوده می کند و از بازده و کارایی او در فعالیت های گروهی می کاهد.

راهکارهای زیر به شما کمک خواهد کرد تا بر خشم خود مسلط شوید یا آنرا به طرز صحیحی بروز دهید: 

1. عکس العمل خود را به بعد از رفع شدن عصبانیت موکول کنید

 اگر عصبانی هستید با شمردن 1 تا 50 واکنش خود را در برابر شرایط موجود به پس از رفع شدن عصبانیتتان موکول کنید. سرگرم کردن خود با افکار دیگران به شما کمک می کند در آن لحظه برخود مسلط شوید و با احساسات خود و نقیض خود کنار بیایید. وقتی بر خشم خود فائق آمدید به جای سرزنش کردن خود، به خود تبریک بگویید و با آرامش خاطر به حل مشکل بپردازید. به خاطر داشته باشید که در حالت عصبانیت، مشکل بتوان طرف مقابل را متوجه درستی دیدگاه خود کرد بنا براین اثبات درستی عرف یا موضوع خود را به پس از رفع عصبانیت موکول کنید.
 

2. نفس عمیق بکشید و از مسائل جزئی عصبانی نشوید

بسیاری از مواقع با چشم پوشی از برخی مسائل یا رفتارها می توان خود را از افتادن در دام عصبانیت نجات داد. به عنوان مثال اگر کسی در محیط کار با شما رفتار ناعادلانه ای داشت به جای غصه خوردن و سرکوب کردن خشمتان به سادگی از کنار آن بگذرید و به خاطر آن اعصاب خود را فرسوده نکنید.
 

3. دیدگاه های مختلف را مد نظر قرار دهید

 گاهی یک مسئله یا مشکل از ابعاد مختلفی قابل بررسی است و یا از دیدگاه های مختلف می توان به آن پرداخت. در نتیجه تصمیم گیری در باره درست یا غلط بودن آن کاری بیهوده است. متفاوت بودن دیدگاه های طرف مقابل ما نباید باعث شود فکر کنیم او اشتباه می کند یا اینکه فقط حق با ماست.
 
 
منبع: درسنامه مهارت های زندگی با رویکرد مهارت های دهگانه
نویسنده: گروه نویسندگان پورتال فرهنگی راسخون

بیشتر بخونید :
چگونه خشم خود را در محیط کار کنترل کنیم؟
فشار روانی در محیط کار
کنترل احساسات در محیط کار
شخصیت تان را در محل کار حفظ کنید